(VIDEO) OŠ „Rade Perović“ proslavila 140 godina postojanja

Danas je bio poseban dan za Osnovnu školu (OŠ) ,,Rade Perović” u Banjanima jer je obilježen veliki jubilej – 140 godina od otvaranja prve državne škole u ovom malom mjestu.

Svečanost je bila upotpunjena bogatim kulturno-umjetničkim programom nakon čega su uručena i svjedočanstva učenicima koji su uspješno završili osnovnu školu.

Učenici, nastavnici, roditelji i predstavnici lokalne uprave okupili su se kako bi zajedno proslavili ovaj važan trenutak u istoriji obrazovanja u Banjanima.

Direktorica škole, Jelena Žugić, istakla je važnost ovog jubileja i zahvalila svima koji su doprinijeli razvoju i napretku škole tokom svih ovih godina i naglasila da škola ostaje posvećena obrazovanju i podsticanju učenika na putu ka ostvarenju njihovih potencijala.

Mihailo Miljanić, nekadašnji direktor škole, istakao je značaj današnjeg jubileja ali i naglasio da u narednom periodu još treba ulagati u razvoj ove mjesne zajednice.

Mirko Đurđevac, profesor istorije i geografije, ukazao je na važnost obilježavanja 140 godina trajanja ove obrazovne institucije.

Učenici su izveli bogat kulturno-umjetnički program koji je obuhvatio plesne tačke, muzičke nastupe, recitacije, a uručena su i svjedočanstva polumaturantima.

Ana Radlović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA