(VIDEO) Održana tradicionalna manifestacija „Dani divljeg šipka“

Na platou Osnovne škole „Blažo Mraković“ u Donjem Zagaraču, održana je tradicionalna manifestacija „Dani divljeg šipka“.

„Organizacioni odbor manifestacije ove godine broji desetak entuzijasta podržanih od strane Ministarstava – ekonomskog razvoja i prostornog planiranja i urbanizma, Opštine Danilovgrad, Centra za kulturu Danilovgrad, TO, saobraćajne policije i komunalnog preduzeća“, rekao je Aleksa Janković, član organizacionog odbora.

Ovogodišnja manifestacija je koncipirana u formi sajma, tokom kojeg su dominantno zagaračke porodice predstavile proizvode od divljeg šipka (sok, džem, sos, pivo, vino), ali koje prate i drugi proizvodi iz crnogorske katunske kuhinje, kao što su domaći pršut, mladi sir, kobasice i dr.

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselko Grubišić smatra da je evidentno postojanje volje i entuzijazma za organizovanjem sličnih manifestacija ali da bi trebalo raditi na poboljšanju putne infrastrukture.

Mnogobrojni izlagači zadovoljni su posjećenošću ovogodišnje manifestacije. Posjetioci, između ostalog, ističu značaj organizovanja dana divljeg šipka u svrhu privlačenja većeg broja turista.

Petu manifestaciju „Dani divljeg šipka“ propratio je bogat kulturno umjetnički program.

Dragana Papović
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA