(VIDEO) Održana komemorativna sjednica povodom smrti ronioca Željka Vukićevića

Danas su se porodica, kolege, prijatelji i sugrađani oprostili od Željka Vukićevića, profesionalnog instruktora ronjenja, diplomiranog inženjera i rukovodioca Odjeljenja protivminskih ronilaca u Regionalnom ronilačkom centru za podvodno deminiranje i obuku iz Bijele, koji je preminuo na radnom zadatku, na Karuču, 23. novembra.

Rukovodilac odjeljenja protivminskih jedinica u Regionalnom ronilačkom centru za podvodno deminiranje i obuku u Bijeloj, diplomirani inženjer i profesionalni instruktor ronjenja – Željko Vukićević bio je sve to, i mnogo više – sin, suprug, otac, prijatelj, kolega. Bio je jedan od „tihih heroja“, o čijem junaštvu i požrtvovanosti javnost malo zna, ali koje je prepoznala i ovjekovječila u dokumentarnoj emisiji čuvena novinarka, Mira Adanja Polak, kazao je Senko Čabarkapa, na komemorativnoj sjednici upriličenoj u Nikšićkom pozorištu.

Željkove ljudske osobine i profesionalne vještine činile su da bude omiljen i poštovan, uvažavan i voljen među kolegama, kazao je Bogdan Spajić, čovjek koji je sa Željkom na poslu djelio sve ono što taj posao nosi sa sobom, a nosi dosta izazova, opasnosti, neizvjesnosti.

„Sve to je lakše kad pored sebe imate osobu poput Željka, kome možete povjeriti svoj život na čuvanje“, kazao je Spajić.

Željko je bio ronilac velikog srca koje je iznenada prestalo da kuca tokom zarona u Skadarsko jezero, 23. novembra. U tom trenuku ugasila se i svjetlost kojom je osvjetljavao mračne, morske dubine i činio da se njegove kolege, u tom opasnom, podvodnom svijetu, osjećaju manje usamljeni, kazao je Danilo Mijajlović.

Koliko je Željko bio predan i posvećen poslu vidjelo se po tome što je sebe nesebično davao kad god je trebalo i koliko god je mogao, istakao je Dušan Jovović, predsjednik Ronilačkog saveza Crne Gore.

Kao profesionalni ronilac i deminer izvodio je najsloženije akcije, koje se mjere stotinama sati ronjenja, stotinama tona uklonjenih eksplozivnih sredstava i stotinama zahvalnosti onih kojima je Željko vratio člana porodice izgubljenog u morskim dubinama, kazao je Veselin Mijajlović, direktor RCUD-a.

Željko se iz morskog plavetnila preselio u nebesko. Oni koji su ga znali ne sumnjaju da će, kao što je iz morskih dubina, tako sada sa nebeskih visina bdijeti nad svima, čuvati ih, kao što će i oni njega, u svojim sjećanjima, zauvijek!

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

2 komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pocivaj u miru druze.

Komemoracija posle 20 dana 🤯. A gdje je drzava ovdje? Gdje su ministri koji su ih zvali i pritiskali samo jos jedan zaron da urade i nadju nekoga pa da se oni sepure po televizijama. Nego njega cise nema, malo ce Ani i djecacima ti eonioci i prijatelji pruzatinpodrake u pocetku a za par godina oni ce ostati sami be da glavu na njih bilo ko okrene!

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents