(VIDEO) Obala Lima u Beranama u katastrofalnom stanju

NVO “Euromost” je nakon Plava i Andrijevice, nastavila kroz projekat  “Identifikacija, registracija i evidencija divljih deponija na obalama Lima od Plava do Bijelog Polja” da evidentira i divlje deponije od Berana do Bijelog Polja, naveli su iz te organizacije.

Kroz snimke i fotografije koje je uradila NVO “Euromost” jasno se, istakli su, vidi, da su građani Berana i pored akcija čišćenja obala Lima u ovoj opštini koje je organizovala Opština Berana, nastavili da nekontrolisano odlažu veliku otpad na obali rijeke Lim.

Boško Vulević iz Sportskog ribolovnog kluba “Berane” je naveo, da je Komunalno preduzeće “Berane” kroz te akcije uradilo sjajan posao i više puta očistili pojedine lokacije, da je i sam prije 15 dana obilazio ove lokacije da nijesu bile ovako i da se i sam čudi koliko se za 15 dana ponovo stvorilo smeća na ovim mjestima.

Vulević je pozvao odgovorna lica i sve službe da svi zajedno rade na tome, da se spriječi nelegalno odlaganja smeća, ujedno je apelovao na gradjane da ne bacaju smeće, jer kako navodi ruži naš grad, ruži državu.

„NVO “Euromost” će svaku evidentiranu deponiju od Plava, Andrijevice, Berana do Bijelog Polja, dostaviti pored Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ovim Opštinama i u saradnji sa njima i Sportskim ribolovnim klubovima, kao i građanima iz ovih Opština, nastaviti da djeluju u cilju vračanja rijeke Lim, tamo gdje joj je mjesto, medju najčistijim rijekama u Evropi“, naveli su iz te NVO.

Izvor: Dnevno

Foto: Screenshot/Youtube

Video: NVO Euromost

NIKŠIĆ PROGNOZA