(VIDEO) Nikšićke osnovne škole u akciji recikliranja udžbenika

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa Deponijom d.o.o. Podgorica i Udruženjem Roditelji, organizovalo je akciju recikliranja udžbenika i svesaka u svim osnovnim školama. Doprinos akciji dale su i nikšićke škole, među kojima je i OŠ „Olga Golović“.

Akcija ima za cilj podizanje svijesti djece o očuvanju životne sredine i važnosti recikliranja.

Direktorica OŠ „Olga Golović“ Ivana Krsmanović kaže da su apelovali na sve učenike i roditelje kojima udžbenici nijesu potrebni, da daju doprinos. Takođe, ovdje su i područne škole mogle donijeti reciklažni materijal, pa je OŠ „Radoje Čizmović“ to i učinila.

S obzirom na to da smo svjedočili brojnjim nemilim slikama od prethodnih godina, kada su učenici svoje udžbenike cijepali u dvorištima škola ili na ulicama grada, Krsmanović ističe da je knjige važno iskoristiti na neki način, pa je ovo svakako najbolja opcija ukoliko one više nijesu potrebne.

Krsmanović napominje da su se učenici i ove, kao i prošle godine odazvali u velikom broju.

Deponija d.o.o. je danas krenula u obilazak škola koji će trajati do 25. juna. Nakon prikupljanja, papirni materijal biće odvezen, a od recikliranog materijala Deponija d.o.o. će opremiti dvorište jedne ili više škola u zavisnosti od količine.

Marijana Tomić

foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA