(VIDEO) Nikšić: Novo ljeto, problemi sa preglasnom muzikom stari

Prethodnih dana našoj redakciji stiglo je više žalbi od strane sugrađana zbog prevelike buke iz lokala u Njegoševoj ulici. Kako građani, koji su izrazili želju da ostanu anonimni, navode, glasna muzika iz centra grada dopire i do okolnih ulica. U Komunalnu policiju za RTNK kažu da je veliki broj prijava stigao i na njihovu adresu.

Aleksa Drašković iz Komunalne policije Nikšić kaže i da su vlasnici lokala upoznati sa prijavama građana, kao i da je Komunalna policija sprovodila aktivnosti na terenu i izdala opomene ugostiteljskim objektima. Međutim, kako iste nisu urodile plodom, biće prinuđeni na dalje mjere.

U uputstvu za sprovođenje zakonskih mjera i radnji za zaštitu od buke iz ugostiteljskih objekata stoji da je komunalni policajac ovlašćen da vrši kontrolu buke.

Povodom ovog problema kontaktirali smo i vlasnike ugostiteljskih objekata u Njegoševoj ulici, zbog kojih su se građani i žalili, ali oni nijesu željeli da govore na spornu temu.

Aleksandar Nikčević
foto/video:RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Ja sjedim u cetvrtak u 00:44, stanujem u ulici Novice Cerovica, sutra idem na posao u 7 h, ali nema sanse da mogu zaspati od ove buke koja dolazi iz kafica Njegoseve ulice ( muzika na otvorenom)

NIKŠIĆ PROGNOZA