(VIDEO) Nikšić: Građani nezainteresovani za javnu raspravu

Danas je predmet Centralne javne rasprave bila Odluka o načinu privremenog skladištenja neopasnog građevinskog otpada i uslovima zaštite životne sredine u opštini Nikšić. Za tu problematiku bio je zainteresovan jedan građanin, a tokom proteklih petnaestak dana na adresu obrađivača nije stigla nijedna primjedba ili predlog.

Prazna skupštinska sala česta je scenografija za javne rasprave u Nikšiću bez obzira na važnost dokumenta koji je predmet rasprave. A predmet današnje bila je Odluka o načinu privremenog skladištenja neopasnog građevinskog otpada i uslovima zaštite životne sredine na koju je saglasnost dalo Ministarstvo turizma, ekologije održivog razvoja i razvoja sjevera. Ta odluka nastavak je prethodne o određivanju lokacije za privremeno skladištenje te vrste otpada, a osnov za obje je Zakona o upravljanju otpadom.

Razlozi za donošenje odluke poznati su svakom građaninu pa je Nataša Bakić iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, koji je i obrađivač dokumenta tek podsjetila: “Svjedoci smo da građani i građevinski otpad odlažu na lokacije koje nijesu adekvatne pa on završava u koritima rijeka ili drugim javnim površinama. Ovom odlukom Opština pokušava da stvori neophodnu infrastrukturu, odnosno opremi lokaciju po važečim standardima što je uslov za odgovarajućim upravljanjem tim otpadom”.

Izgradnja i opremanje tog objekta, odnosno lokacije kojim će upravljati doo Komunalno koštaće oko 130 000 eura. A Odluka o načinu privremenog skladištenja neopasnog građevinskog otpada i uslovima zaštite životne sredine kojom su definisani procedura, uslovi i standardi za izgradnju i opremanje lokacije na Gračanici biće prosliđena opštinskom parlamentu na usvajanje.

Sonja Vujadinović
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA