(VIDEO) Na Vučju organizovana manifestacija „Dani kalopera“

Turistička organizacija Nikšić i Turistički kompleks Vučje organizovali su manifestaciju pod nazivom ”Dani kalopera”. I pored lijepog vremena izostala je veća posjećenost.

Cilj manifestacije „Dani kalopera” koja nosi ime po cvijetu koji je karakterističan za ove predjele je okupljanje što većeg broja posjetilaca, upoznavanje sa prirodim bogatstvima Nikšića, ali i promocija zdravih stilova zivota. U sklopu manifestacije markirana je staza prema Dažniku, u saradnji sa Montenegro timom, a posjetioci su mogli uživati u šetnji kroz bukovu šumu, svježem vazduhu, branju kalopera, druženju. Ujedno na Vučju, ovom manifestacijom, obilježavaju početak ljetnje turističke sezone.

Po riječima Slavice Grgurević iz TO, manifestacija Dani kalopera je samo jedna u nizu kojom nastoje podstaći sugrađane da upozanju svoje okruženje, svoj grad, uživaju u prirodnim ljepotama Nikšića. I pored lijepog vremena izostala je veća posjećenost Vučju.

Anđa Vukčević Zorić najavljuje brojne sadržaje koji će biti zanimljivi i prjemčivi za turiste. Rani buking već obećava, pa kako ističe očekuju uspješnu sezonu.

Ljubitelji šetnje i prirode uživali su na Vučju u lijepom druženju, a za najljepši buket kalopera obezbijeđena je i simbolična nagrada.

Bojana Kostić
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA