(VIDEO) Mještani šavničke Kozarice dva sata blokirali ulaz u kanjon “Nevidio”

Ogorčeni što već godinama do svojih kuća nemaju pristojan put, mještani šavničkog zaseoka Kozarica danas su na dva sata blokirali ulaz u kanjon “Nevidio”.

Mještanin Kozarice Milan Grujić za Portal RTNK je kazao da njihov zaseok pripada šavničkom selu Komarnica, jednom od najljepših u opštini Šavnik.

“Obraćali smo se nadležnim u Opštini Šavnik, ali nema odgovora. Nemamo put, svojim domaćinstvima teško dolazimo, a o turistima ne treba ni da pričamo”, istakao je Grujić.

Ističe, da novac za rekonstrukciju puta do Kozarice Opština Šavnik ima, i to od turista, ali su se mještani danas kod kanjona “Nevidio” uvjerili da taj novac „negdje drugo ide“.

“Direktor Parka “Dragišnica” Danilo Tomić i dva radnika danas su propustili grupu turista u kanjon, a da pri tom nisu platili karte, niti parking. Uveli su ih sa druge strane, misleći vjerovatno da ih tako nećemo vidjeti. Tomić je rekao kako će platiti kad izađu, takvih pravila nigdje nema osim kod nas. Neko taj novac očigledno stavlja u svoje džepove. Bile su na protestu novinarske ekipe kao i policija i na licu mjesta su se mogli u to uvjeriti. Neki pod policajaca su čak kazali da se “danas vidjelo lice kanjona “Nevidio”“, ustvrdio je Grujić dodajući da su mještani turiste zamolili da napuste plato ispred kanjona.  

Novu blokadu najavili su za narednu sedmicu, a Grujić kaže da će ako im se ne udovolji zahtjevu za popravku puta do zaseoka, organizovati I blokadu magistralne ceste Šavnik-Žabljak.

Biljana Brašnjo

Foto:screenshot

Video:privatna arhiva

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Zar selo nije Komarnica?

NIKŠIĆ PROGNOZA