(VIDEO) Kovačević: Nikšić je najtvrđi bedem srpskog jezika

U Nikšiću je danas počela Ljetnja škola srpskog jezika za strance i pripadnike dijaspore. Školu organizuje Matica srpska-društvo članova u Crnoj Gori uz podršku Opštine Nikšić, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije, i drugim organizacijama i pojedincima.

Ljetnju školu srpskog jezika ove godine pohađaće  38 polaznika iz više zemalja, a svima je dobrodošlicu u grad pod Trebjesom poželio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

“Želim vam dobrodošlicu u naš grad Nikšić koji je jedan od izvorišta srpskog jezika i jedan od njegovih najtvrđih bedema. Opština Nikšić je u srpskom jezičkom prostoru teritorijalno najveća opština,tako da imate privilegiju da u njoj budete”, istakao je Kovačević.

Predsjednica Matice Srpske-Društva članova u Crnoj Gori prof. dr Jelica Stojanović objasnila je zašto se Ljetnja škola srpskog jezika organizuje u Nikšiću i u Crnoj Gori.

Prisutnima su se obratili i predstavnica Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori Jelisaveta Čelanović i predstavnica Udruženja „Prijatelji Nikšića“ prof. dr Ana Janjušević Oliveri.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA