(VIDEO) Komunalna policija Nikšić intenziviraće rad tokom praznika

Prvi maj, međunarodni praznik rada, poznat je po tradicionalnom paljenju guma. Iz komunalne policije, poručili su da će biti pojačan rad te službe u toku praznika. Veselin Čurović, načelnik Komunalne policije, rekao je da su zakonom o komunalnim djelatnostima, članom 18 propisane određene zabrane koje se tiču loženja vatre i paljenja granja i lišća na javnim površinama.

,,Tim zakonom regulisane su i određene kaznene odredbe, tako da članom 72 stav 1 tačka 4 tog istog zakona, predviđeno je da za fizičko lice kada naši službenici utvrde da na licu mjesta neko pali lišće,granje na javnoj površini, propisana je kazna u iznosu od 150 evra.“, kazao je Čurović. On je apelovao na sugrađane da se suzdrže od paljenja guma tokom praznika.
,,Kao što vidite, dolaze topliji dani,može doći do neke materijalne štete,a onda i krivične odgovornosti.“

Čurović dodaje da će posebnu pažnju obratiti na rad ugostiteljskih objekata i dodaje da u našem gradu od 1. maja do 1. oktobra počinje ljetnje računanje radnog vremena, tako da se ono produžava za sat vremena.

,,U toku praznika, pored naših redovnih aktivnosti, stalnim prisustvom na terenu, takođe što se tiče drugih segmenata našeg rada, naročito rada ugostiteljskih objekata, malo ćemo pojačati tu vrstu djelatnosti, tako da ćemo redovnim obilaskom, što je naš prioritet i preventivnim radom spriječavati kako paljenja na javnim površinama tako i kontrolisati rad ugostiteljskih objekata.“

Članom 27 odluke o radnom vremenu, predviđene su kazne za pravno lice 200, a za odgovrno u lice u pravnom licu 100 eura. Za preduzetnike, kazna je 150, a za fizička lica 100 eura.

,,Apelujem takođe na naše sugrađane da poštuju radno vrijeme. Mi smo imali neke prijave na koje smo izašli na licu mjesta. Konstatovali određene nepravilnosti, odnosno primjedbe naših sugrađana i naravno sve što nije u našoj nadležnosti, proslijedili smo našem Sekretarijatu za inspekcijski nadzor i drugim službama da bi otklonili nedostatke, tako da bi naši sugrađani zadržali svoj mir u svojim zgradama.“, rekao je on.

Čurović je poručio da će službenici komunalne policije u narednom periodu intezivirati svoje aktivnosti kako bi poboljsali komunalni red.

Andrija Vasiljević
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA