(VIDEO) Iz MZ Ćemenca ukazali na probleme sa kojima se suočavaju

Iz MZ Ćemenca ukazali su na probleme sa kojima se suočavaju mještani naselja, a koji se prevashodno odnose na nedostak usporivača brzine, uličnu rasvjetu kao i neuređene prilaze mjesnoj zajednici.

Na e-mail adresu naše redakcije stigao je dopis koji se tiče problema u Mjesnoj Zajednici Ćemenca, a prema riječima predsjednika Savjeta Balše Blečića, najveći dio njih proizilazi iz loše komunikacije sa lokalnim vlastima.

Zahtjeve su slali i na adrese ostalih organa lokalne uprave, koji se dominantno tiču rekonstrukcije i adaptacije prostorija Mjesne Zajednice. Međutim, jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju jeste pravni spor oko zemljišta na kojem se dom nalazi.

Sagledavajući primjedbe mještana, savjet je zaključio da se treba raditi na uličnoj rasvjeti, atmosferskoj kanalizaciji, postavljanju usporivača brzine odnosno ležećih policajaca, kao i na uređenju prilaza samom naselju i vaspitnoj ustanovi „Proljeće“. Jedan od zahtjeva odnosi se i na korito rijeke Bistrice, gdje je dio betoniran od strane EPCG, dok za nastavak postoji projekat, ali još uvjek nije započet, dodaje Blečić.

Mještani takođe traže proširenje i uređenje pješačke staze od mosta Perunovića do Osnovne škole „Braća Ribar“.

Blečić dodaje i da je lokalna uprava realizovala projekat rekonstrukcije igrališta Gukavcu, ali da još uvjek čekaju na koševe i golove, rasvjetu i tribine. Predsjednik Savjeta Mjesne Zajednice uputio je podršku kolegama iz Župe, koji su nedavno održali protestni zbor, najavljujući sličan razvoj događaja ukoliko ne dobiju povratne informacije od lokalne samouprave.

Aleksandar Nikčević
Foto/video: RTNK

4 komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Mili,što nijeste rešavali probleme kad su vam gazde bile na vlast?

Bravo mpmče💯🖐️

Treba nam kontejner pored prodavnice „Svaki dan“

Bravo
Inace Gradonacelnik ne prima stranke, dovoljan je samom sebi. Na taj nacin i ne trosi novac gradjana pa se kiti sa dobiti od poreza i drugih nameta Opstine…
Podrska !

NIKŠIĆ PROGNOZA