(VIDEO) Ilegalno vađenje šljunka pod plaštom rješenja Ministarstva poljoprivrede

Uprkos naporima države da se stane na kraj ilegalnoj eksploataciji šljunka i uništavanju Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i dalje se događaju pojedinačni slučajevi tog ilegalnog posla.

Prema podacima koje je dobio portal PRESS, ilegalna eksplatacija šljunka se vrši u Botunu ovih dana pod plaštom legalnog rješenja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u kojem je ministar Vladimir Joković.

Naime, Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, na čijem čelu je predsjednik Odbora direktora Zoran Lakušić, 17. marta ove godine je obavijestio Komunalnu inspekciju Glavnog grada da se u Botunu vrši nelegalni posao.

Sedam dana kasnije načelnik Komunalne inspekcije Branislav Radusinović poslao je Informaciju o preduzetim mjerama.

“Postupajući po Vašoj proslijeđenoj prijavi o nelegalnom postupanju NN lica u KO Botun na KP 658 i 659 na lijevoj obali Morače, koja se tiče nelegalne eksploatacije šljunka inspektor je izlaskom na lice mjesta dana 24. marta 2023. godine u 9:00 časova konstatovao opravdanost iste. Na lice mjesta zatečeno je fizičko lice Aleksandar Stanić koje je vršilo radove na iskopu poljoprivrednog zemljišta. Isti je inspektoru dostavio na uvid posjedovni list kao dokaz vlasništva kao i rješenje Ministarstva poljoprivrede, kojim mu se nalaže da iskope nastale prethodnim radovima vrati nasipanjem u poljoprivredno zemljište kakav je status i imalo prije navedenih radova. Sačinjavajući zapisnik o inspekcijskom pregledu uz foto-elaborat kao prilog inspektor je iste proslijedio Ministarstvu i predmetnom inspektoru kao dokaz o nepostupanju po njihovom rješenju”, piše u informaciji načelnika Radusinovića.

Aleksandar Stanić je poznat od ranije organima reda po ilegalnom poslu. Protiv njega je podijeta prijava početkom prošle godine da je prijetio sada pokojnom novinaru “Vijesti” Borku Žderu, da će ga baciti u Moraču.

Ždero je tada sa kolegama bio u Botunu kako bi snimili vađenje šljunka.

Izvor: PRESS

Foto: Regionalni vodovod

NIKŠIĆ PROGNOZA