(VIDEO) Generacija 1959/60. Učiteljske škole u Nikšiću obilježila jubilej

Generacija koja je školske 1959/60. upisala prvi razred Učiteljske škole u Nikšiću danas je na Filozofskom fakultetu simboličnim okupljanjem obilježila 60 godina od završetka srednje škole.

Riječ je o prvoj generaciji koja je studirala u zgradi današnjeg Filozofskog/Filološkog fakulteta, a prema njihovim riječima, bili su značajan dio sistema obrazovanja u bivšoj Jugoslaviji, iako su im, kako se moglo čuti na skupu, tih godina uskraćene i otežane brojne obrazovne mogućnosti.

Dekanica Filozofskog fakulteta Tatjana Novović istakla je zadovoljstvo zbog obilježavanja značajnog jubileja, dodajući da se nada kako će predstavnici ove generacije biti članovi Alumni centra Filozofskog fakulteta, koji okuplja sve one koji su sticali znanja u ovoj ustanovi, a potom postali značajan dio obrazovnog sistema i društva u cjelini.

Ovom prilikom biblioteci Filozofskog fakulteta donirana su autorska izdanja Miloša Miličića iz oblasti matematike, „Monografija o školstvu“, monografija „Pivljani u nauci“ i Bibliografija o Pivi.

Nevena Brkuljan
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA