(VIDEO) Domu starih u Nikšiću uručena vrijedna medicinska oprema

U sklopu projekta ,,Podrška dostojanstvenom starenju“, čiji je nosilac NVO ,,Socijalna pravda“, a donator Humanitarna organizacija Crkva Isusa Hrista u Crnoj Gori, danas je Domu starih u Nikšiću uručena medicinska oprema ukupne vrijednosti 20. 000 eura.

Donacija se sastoji od 20 komada invalidskih kolica, pet komada toaletnih kolica, jednog šestokanalnog EKG aparata, jednog autoklava, jednog defibrilatora, jednog oximetra i jednog aparata za terapiju laserom.

Direktorica Anđela Lalatović izrazila je veliku zahvalnost na uručenoj donaciji, ističući da će ona doprinijeti unapređenju kvaliteta života korisnika čiji je broj sve veći.

,,Dom je ustanova otvorena za saradnju sa svim međunarodnim i drugim organima, organizacijama i udruženjima koje mogu dati svoj doprinos da se na brži i efikasniji način realizuju mnoge programske aktivnosti, a čiji je krajnji cilj ostvarivanje interesa starijih osoba za njihovo puno i aktivno učestvovanje u svim oblastima društvenog života”, kazala je Lalatović, dodajući da se nada da će im ljudi dobre volje i dalje pružati nesebičnu podršku u svakodnevnom radu.

Predstavnici Humanitarne organizacije Crkva Isusa Hrista u Crnoj Gori Mike i Ruth-ann Martin dolaze iz Južne Afrike i ovo im je tek jedna u nizu humanitarnih priča koje sprovode u svijetu i u okviru kojih su od 1985. donirali oko dvije milijarde eura.

,,Veliko nam je zadovoljstvo što smo donirali ovu vrijednu opremu i što ste nas ovom prilikom dočekali. Želimo da olakšamo patnju ne samo u Crnoj Gori nego i u svijetu i to je ono što predstavljamo”, istakli su Mike i Ruth-ann Martin govoreći o razlozima za ovu donaciju.

Marija Mijušković-Katastrović, predstavnica NVO ,,Socijalna pravda”, kazala je da će, ukoliko bude prilike, i kroz neke naredne projekte nastojati da pomognu Domu starih u Nikšiću.

Dom starih u Nikšiću trenutno ima 80 stanara, dok je njih 25 trenutno u proceduri prijema.

Nevena Brkuljan

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA