(VIDEO) Dnevni boravak za stare u Nikšiću: Kutak za pripadnike trećeg doba

Projekat Dnevni boravak za pripadnike trećeg doba u Nikšiću, realizuje se od decembra prošle do kraja ove godine. Uz finansijsku pomoć UNDP –a i i tehničku podršku resornog ministarstva sprovodi ga  Dom za stare  koji je nedavno dobio i licencu za taj posao.

„Dom za stare Nikšić od kraja prošle godine sprovodi projekat dnevni boravak  koji se realizuje na dvije lokacije u gradu-Duklo i vardarska ulica. Pripadnicima trećeg doba u lijepo uređenim prostorima omogućeno je druženje uz medicinski nadzor i radno okupacionu terapiju“, kaže direktorica Jelena Banjević.

Kapacitet  u  dva boravka je oko 30 mjesta. Projekat koji finanasira UNDP završava se 31. decembra, a dalje će  taj posao obavljati Dom starih uz podršku Centra za socijalni rad.

„Korisnici u dnevnom boravku  mogu biti od 7 do 15 sati“, kaže  Ana Popović Komnenović koja je svakodnevno sa njima u Vardarskoj ulici.

 Uz društvene igre, dobru literaturu i svakodnevno druženje vrijeme brže prolazi kažu korisnici.

Korisnicima dnevnog boravka omogućen je nedicinski nadzor, psihološka i socijalna podrška, a često se organizuju razna druženja i izleti.

Dragica Kankaraš

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA