(VIDEO) Damir Hodžić, imam Islamske zajednice u Nikšiću: Bajram da provedemo u miru i solidarnosti

Imam Islamske zajednice u Nikšiću Damir Hodžić uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Nikšiću i Crnoj Gori sa željom da ga provedu u miru, solidarnosti, poštovanju jednih prema drugima, da uzmu pouke iz mjeseca Ramazana.

„Večeras, nakon akšamske molitve, to jeste večernjeg namaza, pojavom mjeseca mlađaka, vjernici muslimani opraštaju se od najboljeg gosta, a to jeste mjesec Ramazan, koji je sa sobom donio velike blagodati za vjernička srca i vjerničke duše, mjesec kojim je Alah počastio sve vjernike kako bi sa svojih leđa i sa svojih duša skinuli teškoće i loše stvari koje smo nagomilali od grijeha, tokom prošle godine. Vjernici su u ovom trenutku između akšamske molitve i jutarnje molitve, koja će biti Bajram namaz u jednom čudnom osjećaju, žalosni zbog odlaska najdražeg gosta, a veselimo se dolasku drugog gosta, to jeste islamskog praznika Bajrama, kazao je Hodžić u čestitki.

Dodao je da se moli Alahu da svim vjernicima primi ibadete, molitve, učenje Kurana, dijeljenje sadake, to jeste pomoći na Božjem putu, da im sve to ukabuli (prizna) i da iz mjeseca Ramazana izađu mnogo bolji, nego što su prije toga bili.

„Bajram je radost i veselje za sve pripadnike islamske vjeroispovjesti, posebno za one koji su mjesec, koji je za nama, ispratili kako je Alah zadovoljan sa tim. Molim Alaha da nas uputi na pravi put i da nas učvrsti na tom putu kako bismo bili korisni članovi svoje zajednice, svoga grada, države i kako bismo širili pozitivnu energiju prema svim ljudima koji nas okružuju. Bajram je, kao što rekoh, dan radosti i veselja, želim da ga provedemo u miru, solidarnosti, poštovanju jednih prema drugima, da uzmemo pouke iz mjeseca Ramazana. Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti želim da čestitam riječima: Bajram šerif mubarak olsun“, poručio je u čestitki imam Damir Hodžić.

Senka Čolović Šumić

Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents