Veruša devastirana, a odmaralište zatvoreno

Čuveno dječje odmaralište na Veruši ovog ljeta nije bilo otvoreno za najmlađe. Neispravna voda, neulaganje, devastacija prirode – najveći su izazovi sa kojima se suočava ovaj simbol djetinjstva brojnih sada već odraslih Podgoričana i Podgoričanki.

Kako je kazao direktor JU Dječji savez Aleksandar Milošević u emisiji „Mreža“ a TVCG, voda na Veruši nije bila odgovarajućeg kvaliteta, pa je bio veliki rizik otvoriti odmaralište. 

„Odgovornost nam je na prvom mjestu. Osim toga, tu je i devastacija šume i te predivne prirode. Veruša je planisnka banja koja mora da živi“, dodao je Milošević.

Milošević tvrdi da se po pitanju ulaganja u pomenuto odmaralište investiciono zatajilo.

„Oko 50.000 eura na godišnjem nivou koliko je dobijalo odmaralište nisu bile dovoljne, sve je to bilo jednokratno“, istakao je on. 

Prema njegovim riječima, skoro je završen tender za izradu arhitektonskog rješenja za tri paviljona na Veruši, tako da se nada da će se biti otvoreno do zime. 

„Ovo su važni preduslovi za prvom mogućom prilikom kako bi se napravile adekvatne trokrevetne sobe sa kupatilom. Dići ćemo standard kad Glavni grad odluči da uloži novac. Uradićemo sve da djeca ove zime borave na Veruši“, zaključio je Milošević. 

Foto: Fejsbuk

NIKŠIĆ PROGNOZA