Veljko Ostojić platiće račune za struju porodici iz Berana

Preduzetnik Veljko Ostojić, vlasnik “Ostojić kompani“ sa Žabljaka, u narednih godinu dana plaćaće račune za struju socijalno ugroženoj porodici Milošević iz Berana.

Nakon što je Portal RTCG juče pisao o sedmočlanoj porodici Milošević iz Berana kojima je isključena struja, Ostojić se odmah odmah javio portalu, kako bi preko njega došao u kontakt sa Miloševićima.

Crnogorski elektridistributivni sistem i EPCG, u međuvremenu su sinoć, nakon pisanja portala, uključili struju ovoj porodici, a iz EPCG se nezvanično moglo saznati da nisu znali da se radi o socijalno ugroženoj porodici, odnosno da ih nisu imali u evidenciji.

U međuvremenu organizovana je i velika akcija preko društvenih mreža u kojoj su se građani Berana i čitave Crne Gore nudili da pomognu, tako da su humanitarne organizacije i pojedinci izmirili sva dosadašnja dugovanja za struju porodici Milošević.

Vlasnik „Ostojić kompani“, odranije poznat po humanitarnim akcijama, danas je preuzeo na sebe obavezu da ovoj porodici u narednih dvanaest mjeseci plaća račun za struju.

„To je ono što ja mogu i želim da uradim. Dogovorili smo se da mi svakog mjeseca šalju račun, i makar za struju ne moraju da brinu u narednih dvanaest mjeseci. Bavim se privatnim biznisom, i želim da na neki način pokažem društvenu odgovornost. I ranije sam učestvovao u raznim akcijama, tako da ni ovog puta nisam imao dilemu. Želim svako dobro porodici Ivane Milošević“, kazao je Ostojić Portalu RTCG.

Četrdesetogodišnja Ivana Milošević iz Berana je majka šestoro djece, od kojih je troje maloljetno.

Ona je ispričala potresnu priču o tome kako niko u porodici ne radi, i da im socijala koju primaju i dječiji dodaci ne mogu pokriti ni hranu, a kamoli ostale životne troškove.

„Vjerujte mi da za ovoliku porodicu dvadeset eura dnevno treba samo za hranu. A gdje je sve ostalo. Bila sam očajna, ali mi se vratila vjera u ljude kada sam vidjela koliko njih nam je priskočilo u pomoć i kada nam je odmah naveče uključena struja“, kazala je Ivana.

Ona je objasnila da se zbog ponosa do sada nisu obraćali naraodnoj kuhinji, koja postoji u Beranama i obezbjeđuje za najugroženije stanovnike po jedan topli obrok, dnevno.

“Imam troje odrasle djece. Njima su potrebni poslovi i ne bježe od rada. I ja sam slagala drva i radila razne fizičke poslove da bih obezbijedila da mi djeca nisu gladna. Svjesna sam da ima još dosta socijalnih slučajeva, i nadam se kada djeca jednom počnu da rade i da zarađuju, da ćemo prevazići ove probleme u kojima smo se našli“, kazala je Ivana.

Ivana je dodala da nema riječi kojima bi izrazila zahvalnost privatnom preduzetniku sa Žabljaka koji će im plaćati struju godinu dana.

“Šta da kažem. Odjednom sam progledala drugim očima i shvatila da ima još mnogo dobrih ljudi. Gospodinu Ostojiću želim da mu se ovo dobro koje pokazao je prema nama, samo na dobro vraća“, kazala je Ivana Milošević.

Priča o socijalno ugroženoj porodici Milošević iz Berana izazvala je veliku pažnju, nakon što je ispraćena na Portalu RTCG i proširena putem drušvenih mreža.

Miloševići će od večeras, dodaje Ivana, ići mirno na spavanje ineće strahovati da li će ostati bez struje, što je njoj, kao majci, posebno važno kada se radi o troje maloljetne djece za koje je najviše brinula.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA