Veliki odziv Novljana u akciji potpisivanja peticije za spas Instituta Igalo

Potpisivanju peticije u Herceg Novog prvog dana kampanje „Za spas Instituta“, koje organizuje Sindikalna organizacija Instituta Dr Simo Milošević i Unija slobodnih sindikata Crne Gore, protiče u znaku velike podrške građana.

Štand sa sa listićima na kojima se može potpisom dati podrška zaposlenim u Institutu nalazi se na Trgu Nikole Đurkovića. Kampanjom  nastoje da se pored ostalih metoda, na direktan i neposredan način uvjere u podršku, što dokazuje i veliki odziv građana Nikšića, Budve, od danas Herceg Novog i Bara. Predsjednica Sindikalne organizacije Instituta Dr Simo Milošević Igalo Marija Obradović za RTHN je kazala da nije ni bilo sumnje da će Novljani, sigurno u velikom broju potpisati peticiju za spas Instituta Igalo, pod nazivom „Svi za jednog,  kao jedan – Institut je svima vrijedan“:

„Ono što nas drži u tom optimizmu  su naše terenske posjete koje smo imali prethodnih dana u Nikšiću, Budvi,a danas i u Baru.  Čuli smo šta sve građani Crne Gore misle o Institutu, To je da svi ljudi misle o Institutu a to je da  ova ustanova vrijedna spasavanja, vrijedna naše borbe. Ova ustanova pruža ljudima nadu, poboljšava kvalitet života i to je sve nas, zaposlene dodatno osnažilo u našoj borbi za spas Instituta“, ocijenila je Obradović.

U Nikšiću u Baru u susretu sa građanima čuli su dosta komentara koji na najbolji način oslikavaju značaj Instituta Dr Simo Milošević u njihovom iskustvu sa ovom institucijom koja  život spasava.

„Mene nisu iznenadile rečenice tipa „Vi ste nama spasili život“, „Vi ste nama poboljšali kvalitet života“, „Naša su se djeca kod vas rehabilitovala, prohodala, progovorila…“. Mi to vidimo svakodnevno, u radu sa našim pacijentima, i zato nas njihove riječi nisu iznenadile. To je i razlog zašto smo se angažovali, zbog čega vjerujemo da je spas Instituta spas cijele države“. Čuli smo i rečenicu, koja nas je posebno dirnula da ako ova ustanova nije do sada postojala, trebalo bi je izmisliti. Došli smo do toga da ustanova koja ima tradiciju, više od sedam decenija treba da bude ugašena. Ako budemo dozvolili da dođe do toga mislim da će na gubitku biti svi građani Crne Gore“, objašnjava Obradović.

Potpisivanje peticije na glavnom gradskom trgu biće nastavljena i narednih dana od 9:00 do 12:00 časova. Pored toga organizovaće i dalje terensku dodatnu posjetu, kako bi zaokružili ovu priču o Institutu, koji se bori za opstanak nakon 70 godina postojanja i rada.

Građani koji su pristupili potpisivanju peticije svi su kategoričino za spas i opstanak našeg najvećeg brenda u zdravstvenom turizmu i na polju rehabilitacije, gdje su izrazili najveću privrženost kampanji zaposlenih u ovoj ustanovi.

Foto: RTHN

NIKŠIĆ PROGNOZA