Večeras protest za Ukrajinu na Cetinju

Građani Cetinja će održati protestnu šetnju za Ukrajinu na Cetinju, i na taj način obilježiti godinu dana i dva mjeseca od početka ruske agresije na tu državu.

“Danas je godinu i dva mjeseca od kad traje sveobuhvatna ruska agresija na Ukrajinu. Od 24. februara 2022. godine svjedočimo svakodnevnim zločinima ruske vojske i raznih plaćeničkih paravojnih grupa. U potonjih godinu i dva mjeseca nebrojeni zločini prerasli su u slučajeve genocida, urbicida, kulturocida i deportacije đece te je zbog ratnih zločina nad Ukrajinom i njenim narodom izdat međunarodni nalog za hapšenje Vladimira Vladimiroviča Putina”, saopštili su građani Cetinja.

Kako su naveli, odvijanje situacije kako u samoj Ukrajini tako i na međunarodnom planu ne uliva povjerenje i nadu da će uskoro doći do prekida ruske agresije na Ukrajinu.

“Međutim, nezavisno od razvoja situacije na bojnom polju i u međunarodnim prilikama, ukrajinski narod svakodnevno vodi neustrašivu borbu i iskazuje neviđenu hrabrost u odbrani svoje domovine”, ističu oni.

Herojski otpor ukrajinskog naroda zavrijedio je divljenje i poštovanje svih slobodnih nacija i pojedinaca u svijetu, ali istovremeno i nedovoljnu podršku i pomoć kako bi se što efektnije i brže oslobodili ruske okupacije.

“Zato nam je dužnost da ukoliko sebe smatramo slobodnim pojedincima i nacijom da pružamo neprekidnu podršku ukrajinskom narodu sve do njihovog potpunog oslobođenja. Zato, vidimo se danas u 18h na Dvorskom trgu na Cetinju da još jednom iskažemo solidarnost s herojskim ukrajinskim narodom u njihovoj borbi za slobodu. Slava Ukrajini! Herojima slava”, poručuju građani Cetinja.

Foto: Građani Cetinja

NIKŠIĆ PROGNOZA