Valorizacija sjevera Crne Gore prioritet Vlade

Valorizacija sjevera Crne Gore, poboljšanje saobraćajne infrastrukture i podršku razvoju obrazovanja i sporta prioriteti su o kojima je danas razgovarano na radnom sastanku u Opštini Berane.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić predvodio je delegaciju Vlade Crne Gore koju su činili ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa saradnicima i direktor Direktorata za putnu infrastrukturu Miroslav Mišić.

O prioritetima je razgovarano sa predsjednikom opštine Vukom Todorovićem i saradnicima.

Predstavnici izvršne vlasti obišli su dvoranu na Jasikovcu, koja je predviđena za rekonstrukciju i gradski stadion u Beranama, gdje je u toku rekonstrukcija Zapadne tribine. Takođe, obiđene su i dvije osnovne škole, „Vuk Karadžić“ i „Polica“.

Šćekić je izrazio spremnost Ministarstva sporta i mladih da u potpunosti rekonstruiše staru halu sportova pod Jasikovacem.

– Želimo da je prilagodimo paraolimpijskom sportu, odnosno planiramo da izgradimo novi objekat koji će služiti ne samo paraolimpijcima za pripreme i takmičenja već i građanima Berana i drugim sportistima. To će značiti nešto novo za Berane, Crnu Goru i region. U budžetu imamo opredijeljena sredstva za početak realizacije ovog projekta i od opštine Berane očekujemo punu saradnju, kako bi ubrzo mogli početi sa radom – istakao je Šćekić.

On je rekao da će Ministarstvo uložiti sve napore da Berane postane jedan od internacionalnih sportskih centara.

 – U budućem periodu takođe planiramo izgradnju malih sportskih terena, rekonstrukciju i adaptaciju postojećih. Trenutno radimo na izgradnji sportskih terena u okviru osnovnih škola,,Radomir Mitrović” i „Polica“ – zaključio je Šćekić.

Todorović izrazio je zahvalnost delegaciji Vlade na posjeti, ističući značaj razmjene ideja i rješavanja lokalnih problema. Posebno je naglasio važnost podrške Vlade u stvaranju boljih uslova za mlade i stanovnike Berana.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija najavila je ulaganja u obrazovnu infrastrukturu i totalnu rekonstrukciju OŠ „Vuk Karadžić“ ovog ljeta, kao i izgradnju novog vrtića.

Ministarka rada i socijalnog staranja istakla je važnost unapređenja ekonomske situacije u Beranama, s posebnim fokusom na borbu protiv nezaposlenosti i podršku teže zapošljivim kategorijama.

Obišli su radove na putevima Berane-Petnjica, Berane-Ribarevine, kao i radove na izgradnji (rekonstrukciji) kružnog toka Berane-Bijelo Polje-Rožaje, koji će umnogome poboljšati putnu infrastrukturu na sjeveru.

foto: Vlada Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA