Usvojen izvještaj o napadima na novinare

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici usvojila je Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija za period od 23. juna do 30. novembra 2023. godine.

„Šestim po redu Izvještajem obuhvaćeni su sljedeći izvještaji i dopune izvještaja: izvještaj povodom slučaja napada na glavnog urednika ND Vijesti Mihaila Jovovića i fotoreportera Borisa Pejovića 2009. godine, dopuna izvještaja povodom ubistva Duška Jovanovića – glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan, izvještaj o napadu na novinarku Vijesti Jadranku Ćetković 19. 4. 2022. god, izvještaj o napadu na Jadranku Ćetković 17. 6. 2022. god, dopuna izvještaja povodom prijetnji izvršnoj direktorici TV Vijesti Marijani Kadić Bojanić 2015. godine, izvještaj o slučaju napada na novinare Jelenu Jovanović i Vuka Lajovića – prijetnje iz 2015. godine, dopuna izvještaja o slučaju novinara Pavlović Obrada iz 2016. godine i dopuna izvještaja o slučaju napada na imovinu novinarke Zorice Bulatović iz 2015. godine“, saopšteno je iz Vlade. 

Takođe, ističu da su date i opšte preporuke nadležnim organima u cilju poboljšanja djelotvornosti istraga i izbjegavanja nekažnjivosti za napade na novinare, kao i u cilju vrednovanja učinka tužilaca i policajaca u istragama napada na novinare prilikom napredovanja u službi.

„Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova da predmetni Izvještaj dostavi Vrhovnom državnom tužilaštvu i Upravi policije na upoznavanje“, poručuju iz Vlade. 

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents