Uručeni sertifikati polaznicama obuke za žensko preduzetništvo

Potpredsjednik Opštine Nikšić i predsjednik Komisije za žensko preduzetništvo Zoran Tomić uručio je sertifikate preduzetnicama koje su prošle obuku za pisanje projekata kako bi učestvovale na javnom konkursu za podršku ženskom preduzetništvu u 2024. godini.

Tomić je tom prilikom preduzetnicama čestitao na uspješno završenoj obuci i podsjetio da je ove godine Opština Nikšić za žensko preduzetništvo opredijelila 40 hiljada evra.

„Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti nezaposlene žene i žene koje posluju najduže dvije godine prije objavljivanja javnog konkursa, koje žele da pokrenu ili unaprijede sopstveni biznis, a koje nijesu ostvarile pravo na neki vid finansijske podrške iz budžeta Opštine ili budžeta države, u godini u kojoj se vrši raspodjela i godini koja joj prethodi. Konkurs za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana, zaključno sa 22. 04. 2024. godine“, poručio je Tomić.

Komisija, koju čine Svetlana Lučić, Gordana Čolaković, Ivana Ćeranić, Jelica Janjičić i Mila Žugić, odabraće projekte sa najboljim i najperspektivnijim poslovnim idejama, vodeći se u ocjenjivanju kriterijumima inovativnosti, kreativnosti i održivosti.

Foto: Opština Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA