Upozorenje MUP-a: Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a za danas poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti, kazali su iz MUP-a Crne Gore. 

„Prema informacijama Zavoda, najavljeno je da će u utorak 28. novembra, ciklon sa centrom na sjeveru Evrope usloviti nestabilne vremenske prilike na našem području. Najavljene su intenzivnije padavine, mjestimično pljuskovi i grmljavina, a lokalno i kratkotrajne vremenske nepogode. Prema prognostičkom materijalu, krajem dana i tokom noći, intenzitet padavina će oslabiti, duvaće jak, na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova, dok će more biti talasasto do jače talasasto. Takođe, za petak i subotu se ponovo očekuju intenzivnije padavine i jak južni vjetar“, piše u saopštenju.

Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode,  posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

„Ova meteorološka situcija može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti“, navodi se u saopštenju iz MUP-a.

foto:ilustracija/envato

NIKŠIĆ PROGNOZA