Upis djece u vrtiće počinje 23. maja, Ministarstvo radi na proširenju prostornih kapaciteta

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje 23. maja i trajaće do 15. juna, saopšteno je na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i prestavnika predškolskih ustanova.

Na sastanku, kojem su prisustvovale v. d. direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje Jasna Jovanović, načelnica Direkcije za unapređenje kvaliteta predškolskog i osnovnog obrazovanja Vesna Pejović, direkrorica JPU „Ljubica Popović“ Vesna Nikolić i direktorica JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, Ivana Milenković, bilo je riječi o izazovima sa kojima se suočavaju najbrojnije predškolske ustanove uoči predstojećeg upisa.

“Iako je, kroz izgradnju novih vrtića napravljen korak ka rasterećenju kapaciteta, nedovoljno prostora je još uvijek jedan od najvećih izazova javnih predškolskih ustanova, naročito u Podgorici i na primorju”, navode iz MPNI.

Predstavnice Ministasrtva su saopštile da Ministarstvo aktivno radi na poboljšanju uslova boravka u vrtićima i pronalaženju rješenja za proširenje kapaciteta prebukiranih predškoslkih ustanova, kako bi se stvorili uslovi da se vaspitno-obrazovni proces odvija nesmetano i kvalitetno.

One su ukazale na posvećenost Ministarstva stvaranju boljih uslova za boravak djece, kroz nabavku novog namještaja koji će dočekati mališane već od naredne školske godine.

Detalji upisa djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu biće objavljeni narednih dana.

Foto: MPNI

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA