Unaprijeđen postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na UCG

Univerzitet Crne Gore obavjestio je buduće studente da će se, u susret upisu na Univerzitet Crne Gore, u studijskoj 2024/25. godini, na platformi upisi.edu.me naći uputstva o potpisivanju ugovora o studiranju, kao posljednjem koraku elektronskog upisa na Univerzitet Crne Gore.

Pored potisivanja putem elektronske lične karte, koji je dostupan bio i prošle godine, sa UCG navode da ove godine je studentima na raspolaganju i drugi način, koji je omogućio Crnogorski Telekom besplatno ustupajući studentima promo paket eTrust.

Sa UCG navode da ugovor o studiranju budući studenti potpisuju nakon što se njihovo ime nađe na rang listi fakulteta ili akademija, na koje su aplicirali.

„Nakon prijema studenta, na portalu e-Upis (upisi.edu.me) dostupna je elektronska verzija njihovog Ugovora o studiranju, koju student može elektronski potpisati i potpisanu verziju postaviti na e-Upis sajt. Na platformi upisi.edu.me dostupna su detaljna uputstva za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, koje će budući studenti moći da realizuju u periodu od upisa u julu, do kraja septembra”, pojasnili su sa UCG u saopštenju.

Postupak potpisivanja ugovora putem e-lične karte

Kada je riječ o aktiviranju elektronske lične karte neophodan je čitač lične karte ili preuzimanje softvera i praćenje uputstava na sajtu Vlade Crne Gore, na stranici “Aktiviraj ličnu kartu”. Da bi olakšao budućim studentima potpisivanje na ovaj način UCG je pripremio i Uputstvo za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, dostupno na sajtu UCG.

Postupak potpisivanja putem e-trust promo paketa

Za studijsku 2024/25. godinu, Crnogorski Telekom budućim studentima stavlja na raspolaganje korišćenje eTrust promo paketa, koji nakon aktivacije uključuje 10 besplatnih transakcija za elektronsko potpisivanje, omogućavajući brucošima brz i jednostavan način potpisivanja ugovora o studiranju.

Više informacija je dostupno na linku: Uputstvo za eTrust paket i elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju.

foto: UCG

NIKŠIĆ PROGNOZA