Ugostitelji iz Instituta najavili radikalizaciju protesta od petka

Na primorju su jutros protestovali ugostitelji iz Instituta „Dr Simo Milošević“. Negodovali su zbog teške finansijske situacije u kojoj se ta ustanova nalazi već duže. Poručuju da će radikalizovati proteste ako se do 26. maja nešto ne promijeni. Protest najavljuju i za sjutra u podne.

Radnici su sa današnjeg protesta rekli da su primili jaunarsku i da očekuju februarsku platu do petka kao i potpisivanje kolektivnog ugovora, ako toga ne bude od ponedjeljka će radikalizovati proteste i zatvoriti firmu ako treba.

Svjesni su kažu značaja Instituta i da imaju mnogo gostiju iz Norveške, ali su prinuđeni da se bore za golu egzistenciju.

Direktor Instituta Savo Marić podsjeća da je na Odboru za turizam, prije dvije sedmice, tražen novi avans od Fonda zdravstva od 1.250.000 eura.

„Do petka to nije riješeno i iz svojih sredstava smo uspjeli da isplatimo januarske zarade. Insistiraćemo na tom avansu, da li će to biti do ovog petka, vidjećemo, moramo naći još neko tržište kao norveško da bi imali lagodije poslovanje. Ne možemo obezbijediti da vratimo dug ali možemo da bude novca za redovne zarade“, kazao je Marić.

Izvor, foto: TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA