Udruženje novinara Crne Gore dodijelilo nagrade

Žiri Udruženja novinara Crne Gore donio je odluku da Spomenicu 150 godina novinarstva u Crnoj Gori dodijeli NJ.E. ambasadoru Ruske Federacije u Podgorici Vladislavu Maslenikovu za očuvanje i njegovanje bratskih odnosa Rusije i Crne Gore.

Na danas održanoj Skupštini novinara Crne Gore dodijeljene su nagrade Žirija za dodjelu godišnjih nagrada za 2023.godinu, tako je nagradu za životno djelo dodijeljena novinaru Miću Sekuloviću dopisniku Novosti iz Berana.

Godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore za 2023. godinu dobili su : Željko Šapurić (Dan), Vesna Dević (Svetigora) i Predrag Nikolić (Radio Kotor).

Nagrada za reportažu u 2023.godini pripala je Bobanu Novoviću novinaru iz Podgorice.

Nagrada za kolumnu u 2023.godinu pripala je Emilu Labudoviću direktoru Srpske kuće u Podgorici.

Nagrada za fotografiju u 2023.godinu pripala je Borisu Musiću (sajt Mitropolije crnogorsko – primorske).

Nagradu za sajt u 2023.godini pripala je Kraljevskoj porodici Srbije.

Zahvaljujući na priznanju Ambasador Maslenikov je istakao da mu je izuzetna čast za dobre i prijteljske odnose sa narodom Crne Gore i pored sakncija koje prema Ruskoj Feredarciji uvela Vlade Crne Gore.

“Spremni smo kao i do sada da održavamo dobre odnose sa narodm Crne Gore i institucijama koje žele saradnju sa Ruskom Fereradcijom, kao što je Udruženje novinara Crne Gore. Posebno smo zahvalni Udruženju naovinara što je prošle godine dalo nagradu za životno djelo ruskoj novinarki dariji Duginoj , koja je ubijena u terorističkom napadu”, rekao je Maslenikov.

On je zahvalio Udruženju novinara Crne Gore za prijem i uručeno priznanje predsjedniku Saveza novinara Rusije Vladimiru Solovjevu.

Foto: Udruženje novinara Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA