UCG: Studenti Pravnog fakulteta učestvovali na Vis Moot takmičenju iz privredne arbitraže

Studenti treće godine osnovnih studija Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), učestvovali su na jubilarnom 30. internacionalnom takmičenju Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, saopšteno je iz te obrazovne institucije.

Kako su kazali takmičenje, koje je održano u Beču, je bilo iz oblasti privredne arbitraže.

„Studenti Nina Gošović, Milica Radulović i Božo Knežević su pokazali zavidno znanje iz oblasti međunarodne privredne arbitraže, ali i trgovinskog posla međunarodne prodaje robe, demonstrirajući svoje vještine kako u pisanom (tužba i odgovor na tužbu), tako i u usmenom dijelu takmičenju“, naveli si iz UCG.

Studenti su, kako je saopšteno, prezentovali svoje argumente na engleskom jeziku pred desetinama arbitražnih vijeća kako tokom onlajn priprema u vježbama sa brojnim timovima iz regiona i svijeta, tako i prilikom uživo pripremnih takmičenja koja su održana u Rimu.

„Čestitamo im na posvećenom sedmomjesečnom radu i zalaganju u predstavljanju Pravnog fakulteta“, kazali su iz UCG.

Podsjetili su da je Pravni fakultet deveti put zaredom učestvovao na Willem C. Vis Moot takmičenju

„Pripreme studenata su vodili treneri mr Nikolina Tomović, saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu, Mina Radonjić, compliance menadžerka i Ognjen Ćipović, advokat“, dodali su.

„Naročitu zahvalnost u prepoznavanju vrijednosti takmičenja Willem C. Vis Moot za mlade pravnike i njihovo dalje usavršavanje dugujemo tradicionalnim sponzorima i prijateljima Vis Moot organizacije na Pravnom fakultetu, advokatskim kancelarijama Harrisons, Vukmirović Mišić Law Firm, Petrikić and Partneri AOD in cooperation with CMS Reich Rohrwig Hainz, Karanović Partners, kao i Centralnoj banci Crne Gore, Notarskoj komori Crne Gore i Glavnom gradu Podgorica“, piše u saopštenju UCG.

Foto: Univerzitet Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA