U zgradu Predsjednika bez telefona, dozvoljeno novinarima

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore saopštila je da se u zradu Predsjednika Crne Gore, u skladu sa protokolom, ne ulazi s telefonom. To se, kako su kazali, ne odnosi na novinare tokom pres konferencija.

Iz službe za informisanje su kazali da je zgrada Predsjednika Crne Gore štićeni objekat koji, kao i svi ostali objekti takvog tipa, podliježe određenim bezbjednosnim protokolima među kojima je i obaveza gostiju da ostave telefone na za to predviđenom mjestu tokom boravka u njoj.

Oni su to kazali reagujući na pisanje Portala CDM koji u tekstu navodi da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uveo novo pravilo – u zgradu Predsjednika novinari ne mogu da se unesu mobilni telefoni.

Iz Službe za informisanje podsjećaju da su predstavnici medijskih kuća u Crnoj Gori prethodne subote pozvani na pres konferenciju u zgradu Predsjednika Crne Gore povodom posjete delegacije Kongresa Sjedinjenih Američkih Država predvođene kongresmenom Majkom Tarnerom.

„Propustom Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, obezbjeđenje zgrade nije bilo obaviješteno da se na novinare ta obaveza ne odnosi tokom pres konferencija. Sa novinarima portala CDM u direktnom razgovoru propust je objašnjen i saopšteno da će ubuduće praksa prilikom pres konferencija biti uobičajena, da bi pomenuti medij, tri dana nakon događaja odlučio da objavi tendenciozan tekst kojim problematizuje tehničku grešku kao stav Predsjednika Crne Gore. Iz dosadašnjih aktivnosti predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića vjerujemo da je više nego jasan njegov transparentan odnos prema medijima i otvorenost za kritiku, što se ubuduće neće mijenjati“, navodi se u reagovanju.

Foto: Predsjednik Crne Gore

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA