(VIDEO) U toku štrajk upozorenja Sindikata zaposlenih RTCG

Zaposleni u Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) počeli su jednosatni štrajk upozorenja.
Iz Sindikata zaposlenih RTCG-a saopštili su da je to prvi štrajk u istoriji Javnog servisa, i to u njihovoj organizaciji.

Oni su kazali da nakon višemjesečnih pregovora sa menadžmentom RTCG-a nije postignut dogovor o povećanju zarada, koje je Sindikat tražio u skladu sa preporukom Ministarstva finansija.

Iz Sindikata zaposlenih RTCG-a naveli su da se ta preporuka odnosi na povećanje zarada u javnom sektoru za zaposlene koji pripadaju kategoriji D, radi ublažavanja posljedica inflatornog udara.

Kako su rekli, iako im je generalni direktor RTCG-a Boris Raonić na Skupštini sindikata 4. aprila ove godine javno obećao da je menadžment za tu namjenu izdvojio milion EUR, gotovo svakodnevni pregovori prolaze kroz stalne opstrukcije i odugovlačenja.

Zaposleni u RTCG-u su transparentima poručili da „sve izgore, a mislili su da je osvježilo“, te jasno rekli da je vrijeme da se zaustavi revanšizam.

Predsjednica Sindikata zaposlenih u RTCG Jadranka Drobnjak izjavila je da ne pristaju na linearno povećanje plate, te da će se dalji pregovori voditi danas. Očekuju da će dati zvanično saopštenje danas do 14 sati.

Izvor/video: Antena M

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA