U Podgorici jaka kiša i vjetar: Prvi problemi za vozače

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju za danas je najavio kišu, mjestimično i pljuskove i grmljavinu. Već oko sedam časova Podgoricu je pogodilo nevrijeme sa jakom kišom i vjetrom.

Nevrijeme je već izazvalo i prve probleme, jer je podvožnjak na Tuškom putu praktično neprohodan. Velike količine kiše u kratkom periodu izazvale su probleme za vozače, jer je sa strana podvožnjaka voda već na 30 do 40 centimetara, pa je i prolazak pješaka nemoguć.

Ovaj problem se na ovom mjestu javlja već godinama. Glavni grad je prošle godine pokušao da riješi ovaj problem, ali očigledno bezuspješno.

Vozači javljaju da sa poplavama već ima problema i u Maslinama, u Ulici Franca Rozmana, gdje takođe godinama ne može da se riješi problem sa poplavama na kolovozu. Slična situacija je, kako kažu, i na Zabjelu u Ulici Vojislavljevića, gdje je raskrsnica kod semafora gotovo neprohodna nakon većih padavina.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, danas se ponegdje očekuju obilnije padavine, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom i jakim udarima vjetra.

Na sjeveroistoku države tokom prijepodneva uglavnom suvo.

Foto: Screenshot/Patrola CG

NIKŠIĆ PROGNOZA