U OB Nikšić besplatno testiranje faktora rizika za moždani udar

Oktobar je mjesec borbe protiv cerebrovaskularnih bolesti u svijetu.

Neurološkinja dr Zlata Perović kaže da je moždani udar treći uzročnik smrtnih ishoda u populaciji i bolest sa najvećim stepenom invaliditeta u odnosu na sva druga oboljenja. U našem gradu godišnje oboli od moždanog udara 250-300 pacijenata.

„U cilju zajedničke borbe protiv ove bolesti Odjeljenje neurologije uz podršku direktorice Opšte bolnice Nikšić organizuje besplatno testiranje faktora rizika za moždani udar za stanovnike naše opštine: mjerenje krvnog pritiska, šećera u krvi, body mass indeksa i EKG a – radi eventualnog registrovanja atrijalne fibrilacije. Specijalisti neurologije će pregledati zainteresovane građane, napraviti procjenu vjerovatnoće obolijevanja od moždanog udara, dati pisane izvještaje pacijentima o smjernicama primarne ili sekundarne prevencije ove teške bolesti“, navela je Petrović.

Ona je kazala da zainteresovane građane sa zadovoljstvom očekuju da dođu u neurološku ambulantu 31. oktobra posle 15 časova i da ponesu sa sobom ukoliko imaju raniju medicinsku dokumentaciju.

Foto: RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Jovanovic Rajko

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA