U Nikšiću prva ljetnja škola o obnovljivoj energiji za srednjoškolce

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Elektroprivredom Crne Gore, po prvi put organizuje Ljetnju školu za najbolje učenike srednjih stručnih škola (treći razredi) na temu obnovljivih izvora električne energije.  Ljetnja škola pod nazivom „Zelena energija je budućnost – o njoj učimo, ona pripada nama“ biće održana u Nikšiću, od 19. do 23. juna 2023. godine

Cilj ove škole je promocija značaja obnovljivih izvora energije kod mlade populacije, odnosno energije stvorene iz prirodnih obnovljivih izvora, poput sunčeve svjetlosti, vjetra, kiše, valova i geotermalne toplote, te ukazivanje na njenu važnost za propseritet cijelog društva. 

Saradnici Elektrotehničkog fakulteta će održati četiri namjenski pripremljena predavanja, a biće zastupljene i dvije radionice: „Stres i tehnike njegovog prevladavanja“ i „Komunikacija i nenasilno rješavanje konflikata“, u organizaciji kolega sa Filozofskog fakulteta.

Učesnici ove škole će najveći dio vremena provesti u obilasku energetskih objekata, kao što su hidroelektrane „Piva“ i „Perućica“ i vjetroelektrana „Krnovo“.

Svečano otvaranje ove škole će biti u ponedjeljak, 19. juna 2023. u 18:30h na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Izvor, foto: Univerzitet Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA