U istrazi o tunelu tražiće i pomoć regiona

Crna Gora će predložiti da se formira zajednički istražni tim sa državama iz okruženja koji će omogućiti lakšu razmjenu podataka kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala. Više detalja o ovoj inicijativi mogao bi da saopšti večeras ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Prema saznanjima portala RTCG, da bi jedna ovakva inicijativa mogla da zaživi potrebna je saglasnost državnog tužilaštva jer je po zakonu na čelu zajedničkih istražnih timova tužilac.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić danas je razgovarao u Beogradu sa predstavnicima MUP-a Srbije, ali zajednički istražni tim ne bi bio sastavljen samo od crnogorskih i srpskih istražitelja, već bi tu mogli biti i predstavnici drugih država regiona poput BiH i Albanije. 

Taj tim bi se bavio generalno problemom organizovanog kriminala na Balkanu, i zajedničkim istragama, ali i slučajem koji je sada najaktuelniji u Crnoj Gori a to je prokopavanje tunela od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici. 

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, šestorica osumnjičenih za kopanje tunela nijesu crnogorski džavljani.

Tunel je otkriven 11. septembra u Podgorici, a spekuliše se da su motivi za ovakav kriminalni poduhvat krađa i kompromitacija dokaza, bjekstvo nekog od zatvorenika ili možda čak i fizički napad. 

Forenzičari su izuzeli tragove iz stana odakle je počelo kopanje, i očekuje se da narednih dana bude poznato više informacija o počiniocima ovog krivičnog djela.

Foto: Uprava policije

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA