Treći upisni rok na FCJK biće raspisan sjutra

Fakultet za crnogorski jezik i književnost – Cetinje (FCJK) raspisaće sjutra (2. septembra 2023. godine) Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija, za studijsku 2023/2024, koji će biti objavljen u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Fakulteta, saopšteno je iz te Univerzitetske jedinice.

Kako navode u saopštenju, prijave na konkurs podnose se na dva načina:  

– Lično 4. i 5. septembra 2023. godine od 10 do 13 sati u prostorijama Fakulteta.

– Elektronski na platformi upisi.edu.me 4. septembra do 16h ili slanjem skenirane dokumentacije na imejl adresu info@fcjk.me do 5. septembra u 16 h. 

„Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz  Crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno. Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 5. septembra 2023. godine u 17 sati“, objašnjavaju iz FCJK-a.

Dodaju da se u drugom upisnom roku mogu upisati 24 studenta koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore. 

„Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 7. septembra 2023. Upis kandidata obaviće se 11. septembra od 10 do 12 sati. Budi i ti dio uspješne FCJK priče“, zaključuju iz FCJK-a. 

Foto: Fakultet za crnogorski jezik i književnost

NIKŠIĆ PROGNOZA