TO Nikšić: Zabilježeno povećanje broja dolazaka i noćenja, fali hotel sa 4 zvjezdice

Slavica Grgurević iz Turističke organizacije (TO) Nikšić za RTNK je kazala da je u ovoj godini na području Nikšića zabilježen veći broj turista. Parametar za procjenu je, istakla je ona, 2019. godina koja je po broju dolazaka i noćenja u Nikšiću bila rekordna. Te godine u Nikšiću je ostvareno preko 16,6 hiljada dolazaka i oko 29 hiljada noćenja.

“Nama je svima parametar rekordna 2019. godina i u odnosu na nju u Nikšiću je 1,5 odsto više dolazaka i 17 odsto više noćenja, što nas kao turističke poslenike jako raduje jer upravo je naš cilj obezbijediti što veći broj noćenja u Nikšiću. To su uporedni podaci za prva četiri mjeseca 2019. i prva četiri mjeseca 2023. Ono što je evidentno jeste da turistički promet u Nikšiću tokom ljetnjih mjeseci značajno raste i čini da nam ukupan broj noćenja i dolazaka na kraju svake godine bude veći“, kazala je Grgurević u jutarnjem programu RTNK.

Napominje da Nikšić nije turističko mjesto „A“ kategorije, da je negdje između planina i mora, pa je cilj TO grada da sve one koji posjećuju Primorje i naše prelijepe planine, zadrži u Nikšiću kvalitetnom turističkom ponudom.

Grgurević kaže da u Nikšiću postoje mali hoteli „vrhunske kategorije i kvaliteta“, da su prepoznati i smještajni kapaciteti kojih ima 54 registrovana, kao i deset seoskih domaćinstava. Svi oni spremno dočekuju sezonu.

„Dočekujemo sezonu sa onim kapacitetima koje imamo. Nama fali hotel 4 zvjezdice plus. Uvijek sa naše adrese apelujemo ka svima onima koji mogu da doprinesu da se pronađe neki kvalitetat investitor koji bi negdje prepoznao da je Nikšić mjesto ili grad u kojem treba sagraditi hotel sa 4 zvjezdice plus. Tek tada bi mogli pričati o zaista značajanom povećanju broja posjeta i noćenja. Hotel 4 zvjezdice plus zaista nedostaje Nikšiću  i mi se nadamo da će u narednom periodu taj problem biti riješen“, istakla je Grgurević.

U TO Nikšić trenutno rade redizajn brošure, zatim gastro i katalog smještaja. I ovog ljeta U Nikšiću slijede muzički festivali, brojni  sportski događaji, te i ekološke akcije.

Biljana Brašnjo

foto:Milan Šapurić

NIKŠIĆ PROGNOZA