(VIDEO) Tadić: Nikšić će biti centar za obuku vatrogasaca-spasilaca u Crnoj Gori

Komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja Slavko Tadić kazao je da će novi Vatrogasni dom u Nikšiću biti centar za obuku svih vatrogasaca u Crnoj Gori.

„ Sa Policijskom akademijom potpisali smo memorandum o saradnji. Obuka će se vršiti ovdje i u Akademiji u Danilovgradu“, najavio je Tadić.

Gradnja novog Vatrogasnog oma danas je u Nikšiću ozvaničena polaganjem kamena temeljca. Ukupna vrijednost projekta je 3,3 miliona eura, prva faza će koštati oko 700.000 eura i, kako je najavio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, biće  završena do početka marta.

„Objekat će se graditi fazno. Znam da će lokalna uprava da uradi sve što treba. Bitno je da smo počeli. Nadam se za dvije godine najkasnije da ćemo biti u u novim prostrijama“, kazao je Tadić.  

Istakao je izvanrednu saradnju sadašnje lokalne uprave Nikšića sa Službom zaštite i spasavanja.

„Mi smo za ove dvije godine popunili svu ličnu i kolektivnu opremu specijalističku koja nam je nedostajala upravo zahvaljući novoj lokalnoj upravi. Ovo je samo kruna nekog rada i za ovo je trebalo vremena, to vrijeme smo iskoristili na pravi način“, rekao je Tadić.

Vatrogasno-spasilačka jedinica u Nikšiću ima oko 60 operativaca i dodanih desetak lica koja im pomažu u ostalim segmentima rada.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA