Studenti UCG: Novi dom i bolji uslovi u postojećim ili protesti

Studenti Univerziteta Crne Gore (UCG) traže izgradnju novog doma i bolje uslove u postojećim. Ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni najavljuju nove proteste.

Kako je emisiji Mreža na Javnom servisu kazao student Vuk Vojinović prioritet studenata je izgradnja novog studentskog doma.

„Naši zahtjevi su jednostavni, izgradnja novog studentskog doma, povećanje kapaciteta u trenutnim studentskim domovima i poboljšanje uslova u tim domovima. Pored toga imamo i neke interne zahtjeve, to je izmjena i dopuna pravilnika i sveukupno što se tiče menze, ishrane i slično“, kazao je Vojinović.

Studenti su se prema riječima Vojinovića sa svojim zahtjevima već obraćali upravi i direktoru doma ali i nadležnom ministarstvu.

„Uprava doma i direktor kazali su nam da to nije njihova nadležnost. Ni u ministarstvu nijesmo imali potvrdan odgovor ili odgovor koji se nama svidio i onda je došlo do negodovanja. Nijesu shvatili naše probleme“, kazao je Vojinović.

Studenti nijesu zadovoljni životom u domu.

„Život u domu nije najsjajniji. Sigurno ste imali prolike da vidite na društvenim mrežama uslove u kojima žive studenti. Da domovi nemaju izolaciju, prostorije nijesu klimatizovane a znate u Podgorici kakvo vrijeme zna da bude“, kazao je Vojinović.

Žele i da bon u Menzi vrijedi više.

 Foto: tvcg/printscreen

„Što se tiče Menze imamo primjedbi na vrijednost bona odnosno šta se dobija za jedan bon. Hrana jeste solidna ali vrijednost bona ili šta se dobija za jedan bon je premalo za jednog čovjeka. Isto tako želimo da apelujemo da se što prije klimatizuju sobe da se poprave uslovi u domovima i da se riješi problem Menze“, kazao je Vojinović.

On napominje da mjesta u domu ima za 1.200 studenata dok, kako navodi, na Univerzitetu Crne Gore ima 18.000 studenata a uz studente privatnih univerziteta ta cifra dostiže 20.000.

Ako zahtjevi ne budu ispoštovani, studenti najavljuju da će nastaviti sa protestima.

„Ako zahtjevi ne budu ispoštovani nastavljamo sa protestima, onemogućićemo raspodjelu studentskih domova, koja je po pravilniku već trebalo da bude urađena 30. avgusta, rok je već probijen“, kazao je Vojinović.

Naslovna foto: tvcg/printscreen

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA