Stanari urušene zgrade u Bijelom Polju odustali od protesta, Opština će pomoći da se riješi problem

Penzioneri, korisnici socijalnog davanja i osobe sa invaliditetom, koji žive u urušenoj zgradi starog načelstva u bjelopoljskom naselju Nikoljac, odustali su od protesta koji su najavili za 4. april, u pet do 12, kada su planirali da blokiraju kružni tok u ovom naselju, kazala je predstavnica stanara Senada Agović.

Agović je navela da su odustali od protesta jer je Opština Bijelo Polje prihvatila sve zahtjeve stanara i već danas započela sve pripreme za izvođenje radova.

„Ukoliko obećano ne bude ispunjeno, stanari ove zgrade su spremni da odmah izađ na ulicu i blokiraju kružni tok”, kazala je ona.

Rekla je da je Ministarstvo kulture u saradnji sa Opštinom obećalo adaptaciju zgrade, te da su danas počeli radovi i da je dronom sniman krov i premjerena zgrada.

„Ako u obećanom roku ne ispune obećano, protesti i blokade se nastavljaju“, poručila je.

Opština će pomoći rješavanje problema Zgrade starog načelstva, koja je kulturno-istorijskog značaja za grad.

Komisija koju je formirao Predsjednik Opštine za rješavanje problema Zgrade starog načelstva, obišla je stanare i zgradu, te utvrdila činjenično stanje na terenu.

“Izdat je nalog da se izvrši predmjer i predračun radova, odabere izvođač na tenderu i sanira dotrajala krovna konstrukcija, krovni pokrivač sa olucima, kao najnužnije potrebni radovi i da se dalje razmotre okolnosti u skladu sa zakonskim mogućnostima”, saopšteno je iz Opštine.

Stanari Zgrade starog načelstva su zahvalni i očekuju brzu sanaciju krova od strane izvodjača radova.

Foto: Jadranka Ćetković

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA