Srbija raspisala još jednu potjernicu za Zvicerom

Viši sud u Beogradu raspisao je još jednu potjernicu za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom koji se sumnjiči da je bio dio kriminalne grupe koja je u utorak uhapšena u velikoj akciji policije, piše Kurir.rs.

Njemu se na teret stavlja da je bio dio kriminalne grupe i da je ostale pripadnike podstrekao na pokušaj ubistva za koji se sumnjiče.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donio je rešenje kojim je osumnjičenima A.C, B.D, D.R, Z.R i D.O odreden pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, opasnosti da bi boravkom mogli da ponove krivična djela, kao i zbog uznemirenja javnosti – potvrđeno je iz suda.

Kako saznaje Kurir.rs., Z. R. je upravo Zvicer, a potjernica je raspisana i za Ognjenom D., koji je takođe u bjekstvu.

Osumnjičenoj Aleksandri Č., koja je jedina žena uhapšena u sklopu velike akcije, na teret je stavljeno da je bila član kriminalne grupe, kao i da je pomagala u pokušaju ubistva.
Podsjećamo, Apeacioni sud u Novom Sadu u feburaru je potvrdio provostepenu presudu Višeg suda Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, kojoim je Radoje Zvicer osuđen na kaznu od dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja i falsifikovanje isprave.

-Bogdan D. i Dejan R., sumnjiče se za prinudu i izazivanje opšte opasnosti, dok se odbegli Ognjen D. sumnjiči za dvije prinude, dva krivična djela opšte opasnosti i pomaganje u ubistvu – otkriva sagovornik Kurira.

Inače, Radoje Zvicer na crvenoj Interpolovoj potjernici je od 2021. Potjernicu za njim su raspisale i Srbija i Crna Gora zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja stoji iza više ubistava, kao i trgovine drogom i oružjem.

Izvor: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA