Spajić i Raičević položili kamen temeljac za izgradnju Dnevnog centra

Premijer Milojko Spajić i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević položili su danas kamen temeljac za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa smetanjama u razvoju. Izgradnjom ovog objekta, koji će biti građen u neposrednoj blizini Osnovne škole „Meksiko“, biće riješena višegodišnja problematika adekvatnog boravka djece sa smetnjama u razvoju, sa teritorije barske opštine.

Na izgradnju Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Baru čeka se duže od 14 godina, a u tom periodu promijenilo se pet Vlada i sedam ministara rada i socijalnog staranja.

Vrijednost investicije je 1,634 miliona eura, a rok za završetak radova 12 mjeseci. Polaganju kamena temeljca prisustvovali su predstavnici Opštine Bar, Vlade Crne Gore i Uprave za kapitalne projekte.

Uprava za kapitalne projekte je, podsjetimo, 3. jula ove godine zaključila ugovor o izvođenju radova na izgradnji ovog objekta sa izabranim ponuđačem „Bombeton“ DOO sa Cetinja. Nadzor nad izvođenjem radova vršiće firma „Ing-invest“ DOO iz Danilovgrada.

Nadležni za realizaciju projekta su nosilac projekta Opština Bar i ostale nadležne institucije Vlada Crne Gore, Ministarstvo finansija, Ministarstvo kapitalnih investicija i Ministarstvo prosvjete.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents