Sokovi sa isteklim rokom završili u romskom naselju

Tužilaštvo i policija u Bijelom Polju utvrđuju kako je sok kojem je rok upotrebe istekao prije dvije godine stigao u romsko naselje u tom gradu. Mještani kažu da su ga sami uzeli iz kruga fabrike, a iz firme „Put gros“ demantuju navode iz medija da su sporni sok donirali Romima.

Kako je više od 100 paketa soka kojem je istekao rok završilo u Nedakusima, predmet je istrage. Mještanin Meho Selimović kaže da su stigli iz obližnje fabrike.

„Sokove su donijeli komšije čini mi se iz obližnje fabrike. Rekao sam nemoj da to dajete djeci da piju, da je dobro ne bi bacili. Poslušali su me i bacili skokove u kontejner“, kaže Selimović.

On dodaje da ne zna je li neko dao dozvolu njegovim komšijama da uzmu sokove iz kruga fabrike ali dodaje da je čuo da su sok prosipali da bi prodavali ambalažu.

Iz kompanije „Put gros“ kažu da sok kome je rok istekao prije dvije godine u krug fabrike iznesen kao otpad odakle je trebalo da ga otpremi Komunalno preduzeće. Dodaju da niko od zaposlenih nije primijetio da nedostaje sporna količina.

Edin Ramović, izvršni direktor „Put gross“ kaže da odgovorno tvrde da nikada nijesu donirali nikom, pa ni romskoj zajednici, robu sa istekom roka.

„Ta roba je spremljena za komunalni otpad. U krugu preduzeća članovi romskih porodica koje žive uz ogradu preduzeća imaju pristup uz saglasnost firme da bi koristili vodu, električnu energiju“, kaže Ramović.

Napominje da je njihova kompanije u Bijelom Polju prepoznata po bronjim humanitarnim akcijama a naročito kada je u pitanju romska populacija.

„Pomažemo u hrani, posebno u sredstvima za higijenu, novogodišnji paketići za njihovu djecu, zapošljavanje takođe“, kaže Ramović.

ODT-u u Bijelom Polju 1. juna je podnijeta tužba protiv NN lica. Uprava policije po nalogu tužilaštva ispituje slučaj nakon čega će biti formiran predmet. Tužilaštvo će tada ocijeniti da li u tom slučaju ima elementara krivičnog djela.

Izvor: RTCG

Foto: printscreen/RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA