Skupština Crne Gore nabavila prvo električno vozilo

Skupština Crne Gore nabavila je prvo električno vozilo za potrebe Službe Skupštine, čime je napravljen dodatan iskorak u pravcu ekološke održivosti.

U tu svrhu, kako su saopštili, Skupština Crne Gore obezbijedila je i dva punjača za električna vozila, koja će biti dostupna kako zakonodavnom domu, tako i Vladi Crne Gore.

“Ovom nabavkom, čiji je osnovni cilj racionalizacija troškova, Skupština Crne Gore nastavlja sa unapređenjem projekta ekološke održivosti, kreirajući dugoročno održivo radno okruženje za poslanike i parlamentarnu službu”, rekao je generalni sekretar Aleksandar Klarić. 

Imajući u vidu da je u proteklom periodu centralna zgrada Skupštine temeljno adaptirana s posebnim akcentom na energetsku efikasnost i održivost, u planu je i izgradnja solarnih panela na krovu Skupštine Crne Gore što će u velikoj mjeri doprinijeti uštedi eletrične energije.

„U skladu sa ekološkim standardima, Skupština Crne Gore nastaviće i u budućem periodu da sprovodi projekte koji će dati puni doprinos borbi za očuvanje životne sredine“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA