Sistematski pregledi nastavnog kadra: Dio roditelja nezadovoljan online nastavom

U proteklom periodu nastavni kadar u skladu sa redovnim procedurama prolazi kroz sistematske zdravstvene preglede. Ovo je kod dijela roditelja izazvalo revolt jer, kako kažu, djeca moraju pohađati online nastavu.

Naime, kako stoji u poruci koja je dostavljena portalu Volim Danilovgrad, radi se o nepravilnim i nezakonitim radnjama uprave Osnovne škole “Vuko Jovović”.

Sistematski pregled za nastavnike iz predmetne nastave u ovoj školi, kako stoji u poruci roditelja, zakazana je za 8.02.2024.godine, pa se za učenike organizuje online nastava preko Teams aplikacije.

Nezabilježeno je u praksi škola da se sistematski pregled sprovodi, a da se taj dan organizuje online nastava, stoji u poruci roditelja u kojoj se dalje navodi da se sistematski zakazivao ili za vrijeme zimskog raspusta ili vikendima, a ne radnim danima i da pri tom trpi nastava. Kao roditelji reagujemo i molimo da se u ovaj problem nepoštovanja interesa djece uključi Ministarstvo prosvjete i ukaže na značaj nastave i interesa djece čime se uprava škole ne vodi.

Roditelji djece koja pohađaju ovu danilovgradsku školu pozvali su Udruženje roditelja da reaguje i Upravu za inspekcijske poslove kao i Ombudsmana da formira predmet zbog zloupotrebe djece i dječijih prava.

Kako nezvanično saznaje taj portal, tokom mjeseca decembra u danilovgradskom Domu zdravlja nisu radili aparati za snimanje pa se dio pregleda nije mogao realizovati tokom mjeseca decembra i januara.

Foto: Volim Danilovgrad

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents