Sindikat zaposlenih RTCG-a: Menadžment obmanjuje javnost, navode da ne znaju što im ne odgovaramo na pozive

Sindikat zaposlenih RTCG-a reagovao je na obraćanje menadžmenta RTCG-a objavljeno danas u Dnevniku 1 na Javnom servisu, navodeći da nakon višemjesečnih pregovora tokom kojih je „menadžment opstruirao i odugovlačio postizanje dogovora o povećanju zarada zaposlenima, a Sindikat zaposlenih RTCG-a zbog toga u petak 21. aprila zvanično najavio štrajk upozorenja za ponedjeljak 24. aprila menadžment RTCG-a je krenuo u akciju“.

„Juče i danas (za dane vikenda) saopštavaju da su otvoreni za razgovor i obmanjuju javnost da ne znaju zbog čega im Sindikat baš danas i juče ne odgovara na pozive. Podsjećamo da je sa Sjednice Savjeta RTCG-a koja je održana 13.aprila u javnost poslata poruka o jedinstvenom rješenju oba sindikata i menadžmenta uz minimalne korekcije i preporuku za hitno postizanje dogovora. Ali kada su se kamere ugasile pregovori su se vratili nekoliko koraka unazad. U četvrtak 20. aprila održan je poslednji sastanak Komisije za pregovore o Kolektivnom ugovoru na kojem su članovi našeg sindikata tražili da im menadžment dostavi svoj konačni predlog koeficijenata“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednica Sindikata zaposlenih RTCG-a Jadranka Drobnjak.

Kako dodaju, nakon uvida u predlog menadžmenta koji je takav da „obesmišljava višemjesečne pregovore i njihovu borbu za elementarno dostojanstvo i socijalnu pravdu odlučili su da stupe u štrajk upozorenja i o tome obavijestili menadžment“.

„Po ko zna koji put ističemo da je naš predlog koeficijenata usklađen sa preporukama Ministarstva finansija o povećanju zarada u javnom sektoru za zaposlene u kategoriji D, da je finansijski najpovoljniji za radnike i da se uklapa u finansijska sredstva koje je menadžment opredijelio za tu namjenu. Sindikat Zaposlenih RTCG-a je spreman da sjutra odmah po okončanju štrajka upozorenja u 13h ponovo razgovara sa menadžmentom“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: RTCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA