Sindikat medija Crne Gore oštro osuđuje prijetnje upućene M portalu

Sindikat medija Crne Gore oštro osuđuje prijetnje upućene M portalu, koje u kontinuitetu traju već skoro 11 mjeseci, iako su od starta prijavljivane nadležnim organima.

Prema tvrdnjama ovog portala, kako dodaju iz SMCG, dok je policija identifikovala osobu koja je uputila prijetnje iz tužilaštva i dalje nema adekvatne reakcije.

– Pozivamo nadležne da preduzmu sve mjere i aktivnosti kako bi počinioca ovog konkretnog djela, ali i svih ostalih, adekvatno sakcionisali i poslali poruku da je takvo ponašanje prema medijima i njihovim zaposlenim neprihvatljivo – ocijenili su iz Sindikata medija.

Ovo je, kako dodaju, deseti napad koji je Sindikat medija Crne Gore registrovao u prvih sedam mjeseci ove godine i nažalost ukazuje na trend rasta onlajn prijetnji i uznemiravanja novinara i medijskih kuća.

– Onlajn nasilje nad medijskim radnicima veoma je opasna pojava, koja omogućava svima da putem drušvenih mreža, mejlova i komentara ispod tekstova, najčešće zbog neslaganja sa uređivačkom politikom, iznose različite uvrede i prijetnje zaposlenima u medijima. Neslaganje sa uređivačkom politikom nikad ne smije biti razlog prijetnji, uvreda i napada na novinare i medijske organizacije – poručili su.

Sindikat medija Crne Gore, tokom prošle godine registrovao je 28 napada i prijetnji novinarima i medijima, od čega je čak preko trećine, odnosno 12, došlo iz onlajn prostora.

NIKŠIĆ PROGNOZA