Sindikalna organizacija RTCG: Dajemo i posljednje atome snage da nastavimo pregovore

Sindikalna organizacija RTCG saopštila je da zbog višednevnih manipulacija, dezinformacija i grubih neistina ukazuju da posljednji predlog menadžmenta za povećanje plata od petka 21. aprila 2023. godine, nijesu prihvatili.

„Od početka pregovora o povećanju plata naš stav je poznat i jasan, a to je povećanje plata po modelu Javne uprave, po kome se ne diskriminišu ni zvanje, ni znanje, ni školska sprema. Zato ne razumijemo ograničenja iz Ministarstva finansija, koja se mijenjaju iz dana u dan , a koja nijesu primijenjena za zaposlene u Javnom sektoru.  Strpljivi i trpeljivi smo jako dugo iz razloga što znamo da je radnicima neophodno povećanje zarada“, kazali su iz Sindikalne organizacije RTCG. 

Naveli su da su i na posljednjoj Sjednici Savjeta RTCG, koja je bila otvorena za javnost, naglasili da im je svaki radnik jednako važan.

„Upravo zato dajemo i posljednje atome snage da nastavimo pregovore, kako bi što prije došli do konačnog dogovora o povećanju zarada u Javnom servisu“, naveli su u saopštenju. 

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents