Šimun: Zdravstvenim ustanovama u Pljevljima puna podrška države

Opšta bolnica u Pljevljiima dobila je prije dva dana najveći dio od 50 novih kreveta, 80 dušeka, 90 natkasni, 120 jastuka, 50 prekrivača i 80 posteljina koja su bila uskladištena tokom Covid pandemije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Obećanje da će ovaj vrijedni materijal biti u najkaraćem roku opredijeljen bolnici u Pljevljima, dao je u decembru prošle godine, prilikom posjete toj bolnici ministar zdravlja dr Vojislav Šimun.

Šimun je tada menadžmentu i zaposlenima kazao da će odmah pokrenuti proceduru sa Ministarstvom odbrane, u čijim magacinima je bila uskladištena oprema.

”U saradnji sa ministrom odbrane najurgentnije smo obavili neophodne procedure i učinili ovu opremu dostupnom bolnici u Pljevljima. Do izgradnje novog objekta, čija realizacija ide planiranom dinamikom, ova bolnica treba i zaslužuje konstantu pomoć države, od ovih najbazičnijih stvari koje su potrebne stacionarima, pa dalje medicinske opreme i svega onog što jedna ustanova sekundarnog nivoa mora da ima. Želim da poručim i medicinskom osoblju u Pljevljima, a i građanima koji tamo ostvaraju zdravstvenu zaštitu da će ova ustanova imati moju punu podršku i pomoć”, poručio je ministar povodom realizacije isporučenja opreme.

Direktor OB Pljevlja dr Saša Grbović, izrazio je zahvalnost ministru Šimunu i ministarstvu odbrane na brzoj i promtnoj reakciji naglasivši da je donacija ogromna pomoć za pljevaljsku bolnicu, koja će, imati komfornije uslove za pacijente, ali i zato što će sredstva namijenjena za nabavku ove opreme biti preusmjerena za druge potrebe bolnice.

Kvalitetna saradnja sa Ministarstvom zdravlja u narednom periodu donijeće još benefita za bolnicu u Pljevljima, koja je decenijama bila zapostavljena.

”Sa zadovovoljstvom mogu da kažem da su tenderi za nabavku mašina za vešeraj i porođajni sto završeni i očekujemo ubrzo isporuku. Takođe, raspisaćemo ubrzo tender i za ostatak novca od 300.000 eura koji nam je opredijeljen, čime ćemo zaokružiti vjerujem jedan uspješan period nabavke i zanavljanja sredstava i opreme u našoj bolnici. Takođe, vjerujem da ćemo u februaru prisustvovati, mogu slobdno reći, istorijskom trenutku za naš grad, raspisivanju tendera za projektovanje i izgranju objekta nove bolnice, čime će biti stavljena tačka na sve špekulacije oko tog projekta i čime ćemo i mi kao uprava dobiti satisfakciju za ozbiljan trud koji je uložen, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat privedemo kraju, i konačno zdravstvo u Pljevljima dovedemo na nivo kakav zaslužuje i medicinsko osoblje i pacijent u 21.vijeku” zaključio je Grbović.

Foto: Ministarstvo zdravlja

NIKŠIĆ PROGNOZA